Meny
se | en | de

Destination Åsnen tilldelades år 2020 en Gold Award

Det är den världsomfattande organisationen Green Destinations som ännu en gång uppmärksammar Destination Åsnen med en utmärkelse för hållbarhet. Sedan tidigare är Destination Åsnen med på listan ”Sustainable Top 100 Destinations 2019” där skyddad natur och hållbar utveckling av en turistdestination är viktiga inslag. Efter vidare arbete och revision har vi nu uppnått guldnivå.

Vi är glada att vi är verksamma i denna region och att vi kan välkomna er till oss och till vår mysiga lilla camping i ständig utvecklig!

 

Green Destinations är en världsomfattande organisation för hållbar turism som har utvecklat ett komplett bedömnings- och certifieringsprogram baserat på GSTC*-kriterier. Bakom står ett nätverk bestående av organisationer från hela världen och ITB Earth Award. Global Green Destinations Days är världens största sammankomst för hållbara destinationer.
(*GSTC: Global Sustainable Tourism Council. GSTC hanterar de globala standarderna för hållbart resande och turism och fungerar som det internationella ackrediteringsorganet för hållbar turismcertifiering.)

 

Unna dig en problemfri semester i  södra Småland. Njut av lugnet vid vattnet,   lyssna på fåglarna och andas in det friska luften från skogen.  Gör egna promenader, cykel-, kajak- och kanotturer i   Nationalpark  Åsnen  eller i  några av områdets många  naturreservater.
Delta på våra guidade  utflykter eller kurser,  aktiviteter på plats och i omgivningarna. Mer informaion om våra aktiviteter under "Att göra"

2017 öppnade vi vår nybygda café med stor alltan  med utsikt mot sjön. Vi serverar hembakade  kakor, smörgåsar,   varma mackor, sallader,  pajer  med  säsongens  frukt  och bär,  kaffe,  läsk,  godis.  Vi använder i den mån det går  lokalproducerade  och ekologiska råvaror.

Välkomna till en avslappnad   semester!

Här finns det

50 uppställningplats för husbil/husvagnar varav  30 med 10A el
Campingstugor, hustält
Fina tältplatser                    
Modern sanitär anläggning. som  renoverades  under  2018 och 2020
Nytt kök sedan 2021
Tvättstuga med tvättmaskin o torktumlare
Grillplatser
Bastuflotte
Klättervägg, bågskytte, yxkastning, mm - aktiviteter för stora och små

Större matvaroaffär i Ryd, 2½ km från campingen.

Bra shopping i Tingsryd, Karlshamn, Älmhult och Växjö.

Cykellederna "Sverigeleden"
"Banvallsleden" Visslandabanan,  Karlshamn - Halmstad
"Sydost leden"  Växjö - Ystad
"Åsen runt"
"Hönshyltefjorden runt" går förbi campingen.

    GLAMPING

Upplev vår underbara natur och alla härliga aktiviteterna den ger möjlighet till, samtidigt som du bor lyxigt i bekväm glampingtält.

Ingår förutom en vecka i glampingtält, även möjlighet till bastubad, vedäldad badtunna, grillafton, tillgång till kanot, tuörrlag för vandring och cykling.

Köp till guidade turer med grottäventyr, klippklättring, femkamp.

Bokning enbart på veckobasis, lördag-lördag.
Bokas via vår samarbetspartner: www.nordicwoods.org


.