Meny
se | en | de

Med hjälp från Europeiska jordbruksfonden har vi under 2018-2021 renoverat och bygt ut servicehuset.

Frächa sanitetsutrymmen och nytt kök gör vistelsen hos oss bekvämare.

.

Unna dig en problemfri semester i Södra Småland. Njut av lugnet, lyssna på fåglarna och andas in det friska luften från skogen.
Gör egna promenader, cykel-, kajak och kanotturer i Nationalpark Åsnen, eller i någon av områdets många naturreservater.
Vill du förkovra dig i områdets hystoria och folktro, eller om du vill finputsa på dina färdigheter i kajakpaddling, bågskytte, mm, då är du välkommen att delta på våra guidade turer, ledarledda aktiviteter och kurser som anordnas på plats eller i omgivningarna. Mer information om våra aktiviteter under rubriken "Att göra".
I vår lilla café kan du beställa morgonfrallor och serverar bl.a. hembakade kakor, pajer med säsongens frukt och bär.

Välkomna till en aktiv semester!

Här finns det

16 stora uppställningsplatser med el och 6 utan el för husvagn/husbil/tält.
3 campingstugor varav 2 för 2 och 1 för 4 personer.
25 glamping tält som hyrs ut veckovis i paket med aktiviteter
Fräsch sanitetsanläggning som renoverades 2018-2020
Nytt kök sedan 2021
Tvättmaskin, torktumlare
Bastuflotte som kan hyras för egna familjen
Grillplatser
Fin badstrand även med grunt vatten
Klättervägg, bågskytte, yxkastning, mm - ledarledda aktiviteter på plats for stora och små

Större ICA matvaroaffär finns i Ryd, 2½km från campingen
Förutom cykellederna "Banvallsleden" (Karlshamn-Halmstad), "Sydostleden" (Ystad-Växjö), Åsnen runt som går förbi campingen, har vi många förslag på bra cykelrundor i olika längder

 
GLAMPING - CAMPING DE LUX

Upplev vår underbara natur och alla härliga aktiviteter den ger möjlighet till, samtidigt som du bor lyxigt i bekväma glamping tält.
Bokning enbart på veckobasis lördag-lördag.
Ingår förutom en vecka häftig boende, även bastubad, vedeldad badtunna, grillafton, tillgång till kanot, turförslag för vandring, paddling, cykling, samt guidad berättarvandring med fokus på hystoria och lokal folktro.

Köp till guidade upplevelser som
grottäventyr
paddling i Nationalpark Åsnen
klippklättring
workshop i bågskytte

Bokas via vår samarbetspartner: www.nordicwoods.org
  

Destination Åsnen tilldelades år 2020 en Gold Award

Detär den världsomfattande organisationen Green Destinations som ännu engång uppmärksammar Destination Åsnen med en utmärkelse för hållbarhet.

Sedan tidigare är Destination Åsnen med på listan ”Sustainable Top 100Destinations 2019” där skyddad natur och hållbar utveckling av enturistdestination är viktiga inslag.

Efter vidare arbete och revisionhar vi nu uppnått guldnivå.

Viär glada att vi är verksamma i denna region och att vi kan välkomna ertill oss och till vår mysiga lilla camping i ständig utvecklig!

Green Destinations är en världsomfattande organisation för hållbar turism som harutvecklat ett komplett bedömnings- och certifieringsprogram baserat påGSTC*-kriterier. Bakom står ett nätverk bestående av organisationer frånhela världen och ITB Earth Award. Global Green Destinations Days ärvärldens största sammankomst för hållbara destinationer.
(*GSTC:Global Sustainable Tourism Council. GSTC hanterar de globalastandarderna för hållbart resande och turism och fungerar som detinternationella ackrediteringsorganet för hållbar turismcertifiering.)

.